I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Megnéztük, hogy fürdés előtt és után mivel lehet eltölteni az időt Hévízen

dsc_8608.jpg

1. Tófürdő animáció

A tavirózsák között való úszás a világ legnagyobb biológiailag aktív termál tavában természeten a legkedveltebb és leghasznosabb mozgásforma Hévízen. A gyógyfürdő számos aktív programmal is várja a látogatókat, mint a jóga, pilátsz jóga, gumiszalag torna, aquafitnesz. A Tófürdő wellness részlegén pedig egész évben szauna felöntések várják.

2. Gyalogtúrák

A Hévízi-tó Természetvédelmi Területét több séta során is megismerheti. Sétálhat a Tófürdő melletti Véderdőben a 4,5 km hosszan kialakított tanösvényen, vagy a Hévízi patak mellett a 2,5 km hosszú Berki tanösvényen. Évente több alaklommal a Nemzeti Park is kínál vezetett gyalogtúrát a fenti útvonalakon.

A Tourinform Irodában lehetőség van nordic walking botot is bérelni, így könnyen akár nagyobb távolságokat is bejárhat.

Újdonság, hogy egy kellemes séta során „Kórkép – korkép” kalandtúrák során elkalauzoljuk a múltba, a program a nyári hónapokban 6 alkalommal foglalható.

3. Kerékpáros túrák

A HeBi közösségi kerékpár 4 dokkoló állomással kínál ingyenes variációs lehetőséget a városon belüli közlekedésre. A kártyát a városi Tourinform Irodában, letét ellenében igényelhet.

bicaj_janko2.jpg

A Tourinform Irodában kerékpár (vagy elektromos kerékpár is) bérelhető, minimum 2 óra időtartamra vagy akár egy egész hétre. A kerékpár 1 napra 2200 forintért kölcsönözhető, Hévíz Kártyával pedig kedvezményes bérlésre is van lehetőség. A kerékpáros túratérképen több nehézségi fokozatú útvonalat talál, aki vezetett túrán szeretne részt - például a Rezi várhoz, a Kis-Balatonhoz vagy Szigligetre menne - a Tourinform Irodában tud érdeklődni az aktuális ajánlatokról.

4. SEGWAY túrák

A Tourinform Irodánál lehet jelentkezni az extrémnek tűnő, de könnyen elsajátítható vezetett Segway túrára is. A kezdőtől („Tavirózsa túra) a nehezebb („Római discover ” és a „Római aréna crossover VIP) túrákig mindenki kedvére választhat több lehetőség közül és garantáltan megtalálja a neki való kihívást.

5. Tavirózsa Kalandpark

Keszthely és Hévíz között a minden nap nyitva tartó Kalandparkban nem csak 30 elemes, többszintes, 40 méteres csúszó pályás akadályok várják a kalandra vágyókat, hanem kipróbálhatják magukat íjászatban, lengőtekében és pétanque-ban is.

6. Golf-Minigolf

Golfozni Hévíz közelében több helyen is lehet. 12 kilométerre, a Zala Springs Golf Resort 18 lyukú 160 hektáros területén a Toszkánát idéző a festői Zala-völgyében és a balatongyöröki Balaton Golf Imperial pályán ahol golfozás közben a Balatoni panorámát is élvezheti.

Aki minigolfot keres, a városközpontban, a Hotel Aquamarin csodálatos parkjában mindössze  600 Ft /óra áron tudja kipróbálni a golf e kevésbé megerőltető formáját.

7. Ballon repülés

A különlegesebb szabadidős programokat, mint a ballonrepülés inkább a bátrabb, kalandosabb kedvűeknek ajánljuk korosztálytól függetlenül. A hévizi tó és a Balaton látványa madártávlatból mindenki számára felejthetetlen élmény, Közép-Kelet Európa legnagyobb ballonjával akár 3000 m magasba is repülhet. A repülési élményt a Tourinform irodában és a szállodákban tudja lefoglalni.

dsc_0136.JPG

8. Gyerekeknek

Legendák ösvényén foglalkoztató füzet, mely úgy ismereti meg a kicsiket a várossal, hogy mind nekik mind a szülőknek tartalmas elfoglaltságot és sétaútvonalat kínál Hévízen. Keresse a Foglalkoztató füzetet online vagy nyomtatott formában, a Tourinform Irodában.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr2712586915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása