I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

“Kórkép – korkép” kalandtúrák Hévízen

A Hosszúlépés csapata júniustól 8 helyszínen mutatja meg, miről érdemes máshogy gondolkoznunk a Balaton körül, milyen felfedeznivalót rejtegetnek azok a tájak, ahol nyaranta a vízibicklit hajtottuk és lángost ettünk. Az egyik új helyszín Hévíz.

11.jpg

 

A hévízi sétán feltárul Magyarország ikonikus fürdővárosának története a tavat övező legendáival, és a hatvanas évek szigorú turnusokban érkező és pihenni vágyó vendégeivel. Utánajárnak, hogyan emelte a Festetics és a Reischl család mocsaras lápvidékből fürdővárossá a települést, mi inspirálta a nyaraló Móricz Zsigmondot, és ki volt Nelly, az itt gyógyuló pesti elefánt.

Ahogy átsétálnak az ötvenes évekbe, felfedezik, hogyan alakult át az előkelő fürdőváros több tízezer elvtárs ellátását biztosító szocialista üdülőhellyé. Megtudják, kinek járt a pártüdülő, ki töltötte a nyaralását zimmer freiben, és milyen viselkedést írt elő az üdülőknek a Kádár-kor etikettje.

Emellett a Balaton több pontján is formabontó sétára indulhatunk egyedül, baráti társasággal vagy kutyával. Keszthely, a Szent György-hegy, Mindszentkálla, Tihany, Balatonfüred, Siófok és a Club Aliga rejtett arcát fedi fel nekünk vagy éppen az ismerős történeteket más nézőpontból ismerhetjük meg.

A sétákról bővebb információ a Hosszúlépés weboldalán érhető el, a balatoni séták programjai folyamatosan bővülnek:

https://hosszulepes.org/balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr10012554093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása