I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

off_to_spas_eu_logo_2_600x99.jpg

OFF to SPAS konferencia és workshop Hévízen
november 18-20.

 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között került megrendezésre az OFF to SPAS projektzáró konferenciája és szakmai workshopja Hévízen.

A résztvevők a program során részletes tájékoztatást kaptak a nemzetközi projekt eredményeiről, valamint megismerhettek olyan európai szintű szervezeteket, mint a European Spa Association, a European Network for Accessible Tourism, a Transylvania Balneoturisztikai Klaszter, az ISTO Europe és a EuropeSpa med & wellness szervezet.

A 2015. augusztusában indult és 2016. november végén záruló projektben a partnerek az alábbi fő tevékenységeket valósították meg:

  • Az egészségturisztikai fejlesztést megalapozó kutatás elvégzése: idősekre vonatkozó piaci tanulmány, felmérések, összehasonlító elemzések, az idősek piacát és a balneológiai kérdéseket vizsgáló tanulmányok, az AGE Platform tagságának, valamint a Travel Specialist Group Sweden AB utazási iroda vendégeinek a bevonásával,
  • Balneológiai turisztikai termékhálózat létrehozása Hévíz és Kovászna példáján keresztül, ami hely- és piac-specifikus gyógyászati és egészségtámogatási programokat kínál az idősebb korosztály részére,
  • A projekthez kapcsolódó vitafórumok, műhelyfoglalkozások a hálózatépítési és partnerségi kapcsolatok, valamint a jó gyakorlatok kicserélése céljából,
  • Széles körű, a döntéshozókat és a potenciális utazókat megszólító, a célcsoportok speciális igényeihez és a turisztikai trendekhez igazodó marketingkommunikáció.

Az idősebb korosztályra fókuszáló turizmus kiváló eszköz az aktív és egészséges öregedés eléréséhez. Tény, hogy az utazás növeli az általános életkedvet, segít aktívnak maradni, megakadályozza a magányosság és céltalanság kialakulását és fellép a szociális kirekesztés ellen, ami az idősebb korosztály egyik fő problémája napjainkban. Az utazás színes élményeket kínál a nyugdíjasok számára, amelyek kiszakítják őket a napi monotonitásból, felfedezésre serkentik őket és kapcsolatot teremt a természettel, a kulturális környezettel valamint a szociális hálót is erősíti.

Ezáltal pozitív hatásait széles körben és hosszútávon érzékelteti, nem csak az üdülés idejére.

Bővebb információ és a workshop prezentációi elérhetők a www.offtospas.eu honlapon.

______________________________________________________________________________________________
Az OFF to SPAS projekt (676737/COSME Programme) bemutatása:

Összhangban az Európai Unió COSME Programjának célkitűzésével, miszerint támogassa elő,- utó- és közép szezonokban turisztikai termékek kialakítását, egy európai szintű konzorcium elindította az OFF to SPAS című projektet. A projekt feladata olyan közép-európai transznacionális balneológiai turisztikai termék létrehozása az idősebb korosztály (senior) számára, ami a gyógy- és termálturizmus piacát kiterjeszti azon küldőterületekre, ahol a természetes vizekhez kapcsolódó gyógyászati és wellness turizmus iránti kereslet növelhető.

A projekt fő feladatai:

  • az idősebb korosztály speciális szükségleteit figyelembe vevő turisztikai termékhálózat létrehozása,
  • a turisztikai értéklánc szereplői és az idősek egyesületei/szervezetei közötti együttműködések számának és minőségének javítása,
  • a turizmus szempontjából alacsony vagy közepes szezon forgalmának növelése a turisztikai KKV-k eredményességének, versenyképességének növelése érdekében,
  • a turizmus mint az aktív és egészséges öregedés stratégiájának promóciója,
  • javítsa a turisztikai kínálat elérhetőségét, az intermoduláris transzfer és a transznacionális kapcsolatok segítségével,
  • a turisztikai szolgáltatók professzionalizmusának növelése a projekt fenntarthatóságának és önfejlesztésének biztosítása érdekében.

A konzorcium tagjai: Pannon Egyetem (Veszprém, Magyarország), AGE Platform (Belgium), Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. (Hévíz, Magyarország), Consilul Judetean Covasna (Románia), Asociatia pentru Desvoltarea Turimuslui in Judetul Covasna (Románia), Travel Specialist Group Sweden AB (Svédország), Zala Megyei Önkormányzat (Magyarország).

További információ:
Horváth Orsolya
Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.
E-mail: horvath.orsolya@hevizmarketing.hu

Tel.: 06/83/540-070

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr9111978840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása