I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Ilyenek a hévízi őszi finomságok

Ha ősz, akkor az első gondolat, ami eszünkbe jut az nem más, mint a szőlő és a bor.  A szüretnek a legtöbb helyen már vége, a pincészetek, boros-gazdák kíváncsian várják, hogy a változatos termésből készülő újbort megkóstolhassák.

2_1.JPG

A hévízi gasztronómiának is az egyik meghatározó eleme a bor. A finom nedűt azonban nem csak belsőleg fogyaszthatjuk, hanem külsőleg is élvezhetjük, hiszen kényeztető wellness kezelés részeként is találkozhatunk vele, például egy vörösboros kádfürdőben. S ha már kényeztetésről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a hévízi szolgáltatók széles wellness kínálata és a hévízi gyógytó őszi immunerősítő és megnyugtató hatása mellett.

A szabadban, a közel 30 °C-os meleg vízben való fürdőzés során az izmok ellazulnak, a gondolatok kitisztulnak, a szervezet új erőre kap. Ehhez azonban még az is szükséges, hogy tudatosan megválogassuk azt, hogy mi kerüljön az asztalunkra az üdülés során és a mindennapokban egyaránt. Nem mindegy, hogy a távoli országokból beszállított gyümölcsöt-zöldséget vesszük-e meg, vagy a helyi, megbízható, ellenőrzött forrásból származó természetes élelmiszereket.

A helyi termelői piacok árusainak kínálata ilyenkor ősszel rendkívül bőséges. A Hévízi Termelői Piac öt éve még csak néhány kofával indult, mára a környék legnépszerűbb termelői piacává és a vendégek kedvenc bevásárló helyévé nőtte ki magát. Hétről-hétre közel 800 árus kínálja friss, vitamindús termékét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7311818467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása