I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Recept ajánló I.

Szeretném az olvasókat megörvendeztetni néhány tipikusan hévízi, Hévíznek készült recepttel. A mai receptet a 2013-as év Hévíz Város Bora ihlette.

Rostlapon sült csirkemellfilé flambírozva, fehérboros zöldségekkel és illatos erdei gombákkal

 

rostlapon_sult_csirkemellfile_dhsr.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

  • 0,6 kg csirkemellfilé
  • 0,15 kg zeller
  • 0,15 kg póréhagyma
  • 0,15 kg cukkini
  • 0,15 kg színes paprika
  • 0,30 kg vegyes gombák: vargánya, szegfűgomba, csiperke, rókagomba
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 0,1 l olíva olaj
  • fehérbor, Hévíz város bora, Bussay ESKÜVÉ 2011
  • 0,1 l főző tejszín
  • só, fehérbors, szerecsendió, fokhagyma – ízlés szerinti mennyiségben
  • 0,05 l Brandy - flambírozáshoz

 

Elkészítés
A vékony csíkokra vágott (Julienne) zöldségeket serpenyőben vagy wokban megpirítjuk, hozzá adjuk a gombákat, tovább pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne puhuljanak nagyon meg.

rostlapon_sult_csirkemellfile_keszul.jpg


Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt szerecsendiót teszünk bele. Fehérborral felengedjük, készre pároljuk.
Közben a csirkemellet vékony szeletekre (lapkákra) vágjuk, grill fűszerrel meghintjük, és a forró rostlapon megsütjük. Kevés Brandyt öntünk rá, és meggyújtjuk.
Összekeverjük a párolt zöldségekkel, kevés tejszínnel dúsítjuk, megszórjuk friss petrezselyemmel és tálalhatjuk.
Figyeljünk arra, hogy az ételt frissen készítsük.

Jól hangzik igaz? Próbáljátok ki Ti is!
Várom a véleményeket! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr317849670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása