I Love Hévíz

Titkok és rejtelmek a világhírű gyógytó városából, Hévízről!

Nem csak a "nagyoknak"…

Sokan azt gondolják, hogy Hévíz inkább az idősebb generációk számára nyújt igazán kikapcsolódási és gyógyulási lehetőséget. Tévednek! Mai írásomban ezt szeretném megcáfolni, ugyanis a családos látogatók is kellemesen tölthetik idejüket a városban és a környéken.

dsc_9183_01.jpg

„Pancsolda”
Nyári időszakban nyitva tartási időben üzemel a Tófürdő területén a gyermekmedence. Ahol nemcsak pancsolás várja a gyerkőcöket, hanem rendszeres animáció is. Aki szállodában foglalta le nyaralását, ott szintén biztosított a kicsit szórakoztatása: animátorok, gyermek medencék, pancsolók és élmény elemek várják őket. De akkor sem kell csüggedni, ha magánszálláshelyen szálltunk meg, hiszen több szálloda „vizes részlegébe” is válthatunk belépőt külsős vendégként is.

Legendák nyomán
Ha a Tourinform irodába betér a család, a kicsik kapnak egy foglalkoztató füzetet, aminek – és persze a szülőknek – a segítségével felfedezheti a város látnivalóit, legendáit. A játékos feladatok és útvonalak úgy lettek kialakítva, hogy több körben gyalogosan be is járhatók. A füzetben egy rejtvény is szerepel és egy nyereményszelvény, amelyet ha leadnak a Tourinformban ajándék mágneses puzzle-t kapnak, sőt havonta „Hévízi mesék” mesekönyvet is nyerhetnek.

Szabad téren
Vannak gyerkőcök, akik a nyaralás alatt sem szeretnének lemondani játszótéri élményeikről. Nem kell aggódni, hiszen a város több pontján található modern és felújított játszótér. Ha már szabad tér, remek lehetőség a város felfedezésre, ha az egész család segway-re pattan. Ezzel az elektromos kétkerekűvel nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is könnyűszerrel megbarátkoznak. A 8 évesnél fiatalabbakat ugyan még nem állhatnak fel a gépre, de nekik lesz a legkönnyebb dolguk, hiszen apa húzhatja maga után utánfutóval. A bringázás szerelmesei se lankadjanak, hiszen a Tourinform irodában lehetőség van kerékpárt bérelni az egész család számára.

Fesztiválok idején
A többnapos nagy rendezvények idején különös figyelmet fordít a gyerekekre a hévízi programszervezés, hiszen ilyenkor reggeltől estig népi, kézműves játszóház és változatos programok várják a lurkókat.

A környéken
Ha már Hévízen járunk érdemes a környéket is meglátogatni.

Tippek - a teljesség igénye nélkül:
- Keszthely. Helikon Kastélymúzeum –a vadászati kiállítás és a hintómúzeum biztosan leköti gyerekeket. A belvárosi múzeumok (baba múzeum, csigaparlament, történelmi panoptikum) is említésre érdemesek. A Festetics Imre állatpark meglátogatására pedig rászánhatunk akár egy fél napot is. De ha szeretnénk, sétahajózhatunk is: kifejezetten gyerekek számára indul gyerekhajó hétfőn és pénteken nyári szezonban.
- Gyenesdiás. Természet háza, ahol interaktív látványelemekkel ismerkedhetünk meg a Keszthelyi-hegység élővilágával, értékeivel. Sőt rendszeres szakkörökkel, hétvégéi előadásokkal és vetélkedőkkel, valamint vezetett túrákkal várnak minden érdeklődőt. Kalandpark, ahol közel 4 hektáron élvezhetjük a park kihívásait.
- Rezi. Dinó park, ahol amellett, hogy 230 millió évvel ezelőttre utazhatunk vissza az időben, rengeteg játék és kalandpark hív szórakozásra.
- Kehidakustány vagy Zalakaros, ha nagyobb pancsolásra térbe vágynak a gyerekek. Vagy ha a Kis-Balaton természeti értékeit szeretnék felfedezni.
- Sümeg. A sümegi vár a lovagok korába kalauzolja a résztvevőt. A gyerekek akár saját maguk is kipróbálhatják milyen volt a lovagi élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://iloveheviz.blog.hu/api/trackback/id/tr397514434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása